ΤΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Τζάκια χωρίς καμινάδα

Τα τζάκια χωρίς καμινάδα αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις. Πέρα από το προφανές χαρακτηριστικό, πως δεν απαιτούν δηλαδή την ύπαρξη καπνοδόχου για την τοποθέτησή τους, ένα άλλο κοινό σημείο στις περισσότερες συσκευές που καλύπτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πως δεν ενδείκνυνται για όσους αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Τα τζάκια χωρίς καπνοδόχο, μπορούν να λειτουργήσουν είτε με κάποια καύσιμη ύλη που δεν δημιουργεί κάπνα, όπως η αιθυλική αλκοόλη, είτε με ηλεκτρισμό στην περίπτωση που απλά η επιθυμία είναι να υπάρχει μια αναπαράσταση φλόγας. Τα περισσότερα όμως από αυτά τα ηλεκτρικά τζάκια δεν είναι ιδιαίτερα πειστικά, ούτε εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Η πιο ενδιαφέρουσα και σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο των εστιών χωρίς καμινάδα, είναι τα ηλεκτρικά τζάκια ατμού, που αξιοποιούν νερό και ηλεκτρισμό δημιουργώντας μια τρισδιάστατη και ρεαλιστική εικόνα φλόγας.

τζακια χωρις καμιναδα αιθυλικης αλκοολης

Η αισθητική των τζακιών χωρίς καπνοδόχο, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια τους την τεχνολογία και από τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι λύσεις που αξιοποιούν καθαρές μορφές καυσίμων, όπως η βιοαιθανόλη ή η αιθυλική αλκοόλη, έχουν την ευελιξία να ενταχθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε έναν χώρο. Από τη στιγμή που δε χρειάζονται καμινάδα και η καύση τους είναι αληθινή, υπάρχει η δυνατότητα να προκύψουν υλοποιήσεις με μοντέρνες ή με πιο κλασικές γραμμές. Αρκετά ευέλικτα και εντυπωσιακά είναι όμως και τα ηλεκτρικά τζάκια ατμού. Πρόκειται για σύγχρονα τζάκια υψηλής τεχνολογίας, που αξιοποιούν το νερό και τον ηλεκτρισμό δημιουργώντας αληθοφανείς φλόγες που όμως δεν καίνε. Έτσι είναι κατάλληλα να διακοσμήσουν όχι μόνο κατοικίες, αλλά και επαγγελματικούς χώρους δημιουργώντας ξεχωριστή ατμόσφαιρά στις αίθουσες που θα ενταχθούν. Έχουν μάλιστα το πλεονέκτημα να είναι οικονομικά στη χρήση τους και πολύ ασφαλή, καθώς δημιουργούν μια ρεαλιστική προσομοίωση φλόγας η οποία όμως δεν καίει.


ηλεκτρικο τζακι ατμου χωρις καμιναδα

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved