ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ

ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ

Βιοαιθανόλη - Αιθυλική Αλκοόλη

Η βιοαιθανόλη ως βιοκαύσιμο, είναι καθαρή αλκοόλη που παράγεται από φυτικά εκχυλίσματα. Είναι μια εναλλακτική μορφή καυσίμου που αξιοποιείται πρωτίστως στα τζάκια χωρίς καμινάδα και αποτελεί μια λύση για καθαρή καύση χωρίς τη δημιουργία αιθάλης. Η βιοαιθανόλη ως καύσιμη ύλη για το τζάκι, είναι μια ασφαλής επιλογή που μπορεί να προσφέρει την θαλπωρή της φλόγας χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον, όπως συμβαίνει με άλλες μορφές καυσίμων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν τα βιοκαύσιμα που χρησιμοποιούνται ως καύσιμες ύλες σε σύγχρονες εστίες, είναι η ευελιξία που δίνουν στην τοποθέτηση και στη χρήση τους. Τα τζάκια αιθυλικής αλκοόλης ή βιοαιθανόλης, ανήκουν στην ειδική κατηγορία των τζακιών χωρίς καμινάδα. Τέτοιες εστίες διατίθενται σε πολλές και εκλεπτυσμένες αισθητικά μορφές, και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν οπουδήποτε, καθώς δίνουν λύση στις περιπτώσεις που δεν είναι εύκολο να ενταχθεί μία καπνοδόχος.

βιοαιθανολη καυσιμο

Ένας σημαντικός περιοριστικός παράγοντας για την αγορά ενός τζακιού βιοαιθανόλης ήταν μέχρι πρότινος το κόστος του καυσίμου. Με την σταδιακή βελτίωση στην τεχνολογία παραγωγής βιοκαυσίμων όμως, οι τιμές βαθμιαία γίνονται ολοένα και πιο λογικές. Αυτή η τάση έρχεται σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα που πολύ συχνά ανεβαίνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ο άλλος περιοριστικός παράγοντας για την αγορά τζακιού αιθυλικής αλκοόλης ή βιοαιθανόλης, είναι η ίδια η φύση της εστίας, που δεν είναι δημιουργημένη για να αποδίδει μεγάλα ποσά θερμότητας στο περιβάλλον. Τα τζάκια βιοαιθανόλης είναι σχεδιασμένα με κύριο στόχο την γοητευτική φλόγα και τη δημιουργία ατμόσφαιρας. Έχουν δηλαδή ως συσκευές, κυρίως διακοσμητικό χαρακτήρα και όχι λειτουργικό, συνεπώς ο ρόλος της θέρμανσης ενός δωματίου δεν μπορεί να πέφτει σε αυτά.


τζακι βιοαιθανολης

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved