ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ

ΤΖΑΚΙΑ

Τζάκια δύο όψεων ή τριών όψεων

Τα τζάκια δύο όψεων ή τριών όψεων ανήκουν σε μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία. Συχνά εντάσσονται σε χώρους που σχηματίζουν προεξοχές ή εξωτερικές γωνίες, αλλά έχουν την προοπτική να καλύψουν και άλλες προδιαγραφές. Για παράδειγμα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τζάκια δύο όψεων χρησιμοποιούνται σε εσωτερικές γωνίες αντί για τα τυπικά γωνιακά, ή άλλες φορές αξιοποιούνται σε ίσιους τοίχους, αντί για τα επιτοίχια τζάκια μίας όψης.

Τα τζάκια δύο και τριών όψεων έχουν το χαρακτηριστικό πως η φλόγα τους είναι ορατή από πολλές πλευρές, και αυτό είναι ένα γνώρισμα που το μοιράζονται με τα διαμπερή και τα κεντρικά τζάκια. Παράλληλα αυτής της μορφής οι εστίες μπορούν να δώσουν έντονο χαρακτήρα σε ιδιόμορφες αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις όπως για παράδειγμα προεξοχές ή διαχωριστικά μεταξύ δωματίων. Είναι λοιπόν ευέλικτες δημιουργικά λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε εντελώς διαφορετικά σχέδια και πλάνα, διαμορφώνοντας χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ξεχωριστό ύφος.

τζακι δυο οψεων

Δείγματα από εστίες δύο όψεων ή τριών όψεων, μπορεί να συναντήσει κανείς σε υλοποιήσεις ανάλαφρες αλλά και σε δημιουργίες με πιο βαρύ και αυστηρό σχεδιαστικά χαρακτήρα. Όταν τζάκια τριών όψεων ενσωματώνονται σε σημεία που διαχωρίζονται οπτικά χώροι και δωμάτια, οι επιλογές σε επίπεδο interior design μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά διαφορετικά μονοπάτια, ανάλογα με την αισθητική και τη μορφή του εκάστοτε χώρου. Αποτελούν μια καλή πρώτη ύλη που αν συνδυαστεί με την έμπειρη ματιά ενός αρχιτέκτονα ή ενός διακοσμητή, μπορεί να δώσει αποτελέσματα που δεν θα είναι αδιάφορα και δεν θα περάσουν απαρατήρητα.


ενεργειακο τζακι τριων οψεων

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved