ΓΩΝΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ

ΜΟΝΤΕΡΝΑ

Γωνιακά Τζάκια

Η κατηγορία των γωνιακών τζακιών θα μπορούσε να θεωρηθεί η πιο δημοφιλής, για αρκετές δεκαετίες. Είτε γιατί οι κατασκευαστές έβρισκαν πιο εύκολο να ενσωματώσουν ένα τζάκι στη γωνιά του δωματίου, είτε γιατί οι άνθρωποι επέλεγαν να δημιουργήσουν αυτό που συχνά ακούμε ως "ζεστή γωνιά", το γωνιακό τζάκι ήταν για πολλά χρόνια η πιο συνηθισμένη επιλογή σχεδιασμού.

Ίσως όχι άδικα, καθώς η τοποθέτηση της εστίας στη γωνιά ενός χώρου, έχει ορισμένα ουσιώδη πλεονεκτήματα. Όπως ήδη σημειώσαμε, η δημιουργία της λεγόμενης ζεστής γωνιάς, είναι για αρκετούς ανθρώπους έστω και υποσυνείτητα μια γοητευτική επιλογή. Η τοποθέτηση του τζακιού στη γωνία, δεν είναι επίσης ιδιαίτερα δεσμευτική για το χώρο. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να υπάρξουν πολλές και διαφορετικές διαμορφώσεις που δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από το τζάκι. Παράλληλα, κατασκευαστικά η υλοποίηση είναι συχνά πιο εύκολη από άλλες σχεδιαστικές επιλογές. Η καπνοδόχος για παράδειγμα δείχνει λιγότερο ενοχλητική, και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί εύκολα να καλυφθεί με στοιχεία όπως η γυψοσανίδα.

μοντερνο γωνιακο τζακι ενεργειακο

Είναι ολοένα και πιο συχνές οι περιπτώσεις που βλέπουμε μοντέρνα γωνιακά τζάκια με γυψοσανίδα. Πολλά από αυτά τα γωνιακά τζάκια είναι ενεργειακά πλέον, και στο χώρο της καλυμένης καπνοδόχου, ενσωματώνονται στοιχεία όπως διακοσμητικά και πίνακες, ή σε άλλες περιπτώσεις εντάσσονται ακόμη και λειτουργικά στοιχεία όπως για παράδειγμα μια τηλεόραση. Πολλά από αυτά τα τζάκια ξεκίνησαν ως παραδοσιακά, χτιστά γωνιακά τζάκια και στη συνέχεια οι ένοικοι αποφάσισαν να τα αναβαθμίσουν σε ενεργειακά, επιλέγοντας μια ένθετη εστία (ή όπως αλλιώς το ονομάζουν στην αγορά ένα τζάκι κασσέτα), για να βελτιώσουν αισθητά την απόδοση της θέρμανσης και την οικονομία χρήσης.


γωνιακο τζακι με τηλεοραση

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved