ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το τζάκι στον χώρο

Το τζάκι δεν είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ανεξάρτητα από το αν έχει έντονα λειτουργικό χαρακτήρα, ή πρόκειται για μια αισθητική επιλογή, η παρουσία του αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις σημείο αναφοράς, και έχει τη δυναμική να ορίζει και να χαρακτηρίζει το χώρο γύρω του. Είναι ένα στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει ως ενισχυτής στην αισθητική αρτιότητα και την αρχιτεκτονική ποιότητα ενός χώρου, με τη χωροθέτηση, τη μορφή και την κατασκευή του.

Ανάλογα με το σημείο στο οποίο εντάσσεται και με τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται η θέση του στο χώρο, το τζάκι μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Τα συνηθισμένα παραδοσιακά γωνιακά τζάκια παραμένουν δημοφιλή, αν και σταδιακά η τάση είναι το κοινό να προτιμά ολοένα και πιο μοντέρνα και μίνιμαλ σχέδια. Τα κεντρικά τζάκια, είτε στρογγυλά είτε πολυγωνικά, δεσπόζουν στο χώρο, και γίνονται το επίκεντρο της εκάστοτε αίθουσας ή δωματίου. Τα επιτοίχια τζάκια, αποτελούν μια εκλεπτυσμένη και σύγχρονη επιλογή που συνήθως συνδυάζει λιτά, μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά.

Τα τζάκια πολλαπλών όψεων (δύο ή τριών) είναι κατάλληλα να καλύψουν δύσκολα σημεία με εξωτερικές γωνίες ή ακόμα και να λειτουργήσουν ως διαχωριστικά μεταξύ δωματίων. Μπορούν να δώσουν πολύ ενδιαφέρουσες διαμορφώσεις και λύσεις σε αρχιτεκτονικά ζητήματα και στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Τα fire pits, ή γενικότερα τα τζάκια εξωτερικού χώρου, χαρίζουν αίγλη και ζεστασιά στους κήπους και στις αυλές που θα ενταχθούν, υποσχόμενα ευχάριστα απογεύματα και γοητευτικά βράδια με την παρέα σας. Τα διάφορα τζάκια χωρίς καμινάδα, έχουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας και είναι μια σύγχρονη μόδα που δίνει επιλογές διακόσμησης σε σημεία που δεν υπήρχε τρόπος να ενταχθεί καπνοδόχος.

Και βέβαια πέρα από όλες αυτές τις βασικές διαμορφώσεις, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αισθητικές επιλογές οι οποίες είναι ικανές να δώσουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο τζάκι που θα επιλέξετε, ώστε να ταιριάξει με ιδανικό τρόπο στην προσωπική σας αισθητική και στις δικές σας απαιτήσεις για το interior design του χώρου σας.

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved