ΑΕΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το αέριο ως καύσιμη ύλη θέρμανσης

Το αέριο ως καύσιμο έχει ορισμένα πλεονεκτήματα που το καθιστούν αρκετά βολικό για συγκεκριμένες χρήσεις. Για παράδειγμα η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση της φωτιάς, το ύψος της φλόγας και η ένταση της φωτιάς μπορούν να ρυθμιστούν σε μια μεγάλη γκάμα από τζάκια αερίου, περιστρέφοντας τους κατάλληλους διακόπτες. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ απλό να ελεγχθεί η ένταση της φλόγας και αντίστοιχα της θερμότητας που αποδίδεται στο περιβάλλον. Επιπλέον ανάλογα με τον τρόπο διασύνδεσης και το είδος του αερίου που θα χρησιμοποιηθεί, ο τρόπος παροχής μπορεί να είναι ευκολότερος και να μην υπάρχουν ανάγκες αποθήκευσης της πρώτης ύλης, στις περιπτώσεις που δεν χρησιμοποιούνται φιάλες υγραερίου για τη θέρμανση.

φυσικο αεριο καυσιμο

Σε σύγκριση με άλλες καύσιμες ύλες που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση χώρων, το αέριο έχει ως συγκριτικά πλεονεκτήματα την εύκολη λειτουργία, την καθαρή καύση και το σχετικά χαμηλό κόστος συντήρησης. Ο τρόπος λειτουργίας των σύγχρονων τζακιών αερίου μοιάζει τόσο απλός όσο το πάτημα ενός κουμπιού για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της καύσης. Αλλά και η ίδια η καύση του αερίου, σε επίπεδο μικροσωματιδίων ρύπανσης όπως αυτά που σχηματίζουν την αιθάλη, είναι καθαρότερη από την καύση άλλων υλών όπως το ξύλο, τα pellets, τα κάρβουνα ή το πετρέλαιο.

Ωστόσο, το αέριο ως καύσιμο είναι μια μη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, κι αυτό σημαίνει πως δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Η καύση του απελευθερώνει μια σημαντική ποσότητα από αέρια θερμοκηπίου, που είναι σχεδόν διπλάσια από την καύση ξύλου. Εκτός αυτού, το ίδιο το κόστος του καυσίμου είναι ευμετάβλητο και τον τελευταίο καιρό κινείται σε υψηλά επίπεδα, κάνοντας τη χρήση του ολοένα και πιο ακριβή.


καυσιμο υγραεριο για τζακια

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved