ΤΖΑΚΙΑ ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ

ΜΙΑΣ ΟΨΗΣ

Επιτοίχια Τζάκια

Η κατηγορία των επιτοίχιων τζακιών καλύπτει τις λύσεις που δίνονται με την τοποθέτηση της εστίας σε έναν τοίχο του δωματίου ή της αίθουσας που θα χωροθετηθεί. Τα τζάκια αυτού του τύπου έχουν συνήθως λιτό και απέριττο σχεδιασμό, καθαρές γραμμές και νότες μινιμαλισμού. Μπορούν να ενταχθούν οργανικά σε έναν χώρο, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική πινελιά, χωρίς να φωνάζουν αισθητικά.

Ένα επίτοιχο τζάκι μίας όψης, αποτελεί μια ισορροπημένη επιλογή, που έχει τη δυναμική να προσδώσει γοητεία και ομορφιά σε έναν χώρο, δίχως να δημιουργεί μεγάλες λειτουργικές και αισθητικές δεσμεύσεις. Πρόκειται για μια λύση που συχνά εφαρμόζεται σε μοντέρνες κατοικίες και σε χώρους με minimal χαρακτήρα.

επιτοιχο τζακι μινιμαλ

Τα επιτοίχια τζάκια πολύ συχνά εντάσσουν την καμινάδα ως κατακόρυφη συνέχεια του χώρου καύσης, σχεδιάζοντας ένα μονολιθικό στοιχείο που μπορεί να δεχθεί διακόσμηση. Ο χώρος της καπνοδόχου συχνά ντύνεται με άλλα υλικά, από γυψοσανίδα, μέχρι μάρμαρο και παλαιωμένη ξυλεία, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή επιφάνεια που δίνει χαρακτήρα και στυλ σε όλο το δωμάτιο. Οι πλευρικοί χώροι μπορούνα να διατεθούν για την αποθήκευση των καυσόξυλων, αλλά και για να αναδειχθούν εικαστικά έργα τέχνης. Άλλοτε πάλι ενσωματώνονται και λειτουργικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα μία σύγχρονη τηλεόραση με τα καλώδια να κρύβονται στη γυψοσανίδα.


τζακι μιας οψης επιτοιχιο

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved