ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ

Καυσόξυλα για το τζάκι

Το ξύλο αποτελεί την πιο παραδοσιακή και κοινή πηγή καυσίμου. Επέτρεψε στους ανθρώπους να τιθασεύσουν και να εκμεταλλευτούν τη φωτιά και τις ιδιότητές της. Είναι ένα φυσικό υλικό, εύκολο στην απόκτησή του και οικονομικό. Τα καυσόξυλα είναι άλλωστε η πιο φθηνή καύσιμη ύλη, μολονότι οι τιμές μεταβάλλονται ανάλογα με το είδος του ξύλου. Έχουν μάλιστα, την πιο γοητευτική και θεατρική μορφή καύσης, καθώς οι φλόγες ξεκινούν να χορεύουν πάνω από τα κούτσουρα, και νοσταλγικοί ήχοι συνοδεύουν τις μυρωδιές του ξύλου που απελευθερώνονται.

Δυστυχώς αυτή η γοητευτική διαδικασία καύσης φέρει ορισμένες αρνητικές πτυχές. Σε σύγκριση με άλλες καύσιμες ύλες, το ξύλο εκπέμπει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ρύπων. Η ρύπανση αυτή συμπεριλαμβάνει οργανικά αέρια, οξείδια του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα και ορισμένα ακόμη στοιχεία που θεωρούνται επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Άλλωστε η καύση του ξύλου είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση σε αγροτικές περιοχές.

ξυλα για τζακι

Το θετικό στοιχείο στη θέρμανση με καυσόξυλα είναι πως η τεχνολογία των τζακιών έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια και έτσι έχουν παρουσιαστεί σύγχρονες συσκευές τζακιών που μπορούν να αυξήσουν εντυπωσιακά την ποιότητα της καύσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει οικονομία στην καύσιμη ύλη, μεγαλύτερη ασφάλεια και χαμηλότερη διαφυγή ρύπων στο περιβάλλον. Στην εγχώρια αγορά συσκευές αυτού του τύπου αποκαλούνται ενεργειακά τζάκια και η απόδοση καύσης τους είναι πολλαπλάσια από αυτή ενός παραδοσιακού ανοιχτού τζακιού. Βεβαίως, ο όρος αυτός αποδίδεται συχνά και σε τζάκια που δεν έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τις εγγυήσεις ποιότητας. Γι' αυτό καλό είναι όταν γίνεται η αναζήτηση για αγορά ενεργειακού τζακιού, να εμπιστευόμαστε εταιρείες ειδικευμένες στο τζάκι, με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο, που έχουν έγκυρες πιστοποιήσεις από αναγνωρισμένους οργανισμούς για τα προϊόντα τους.


καυσοξυλα για τζακι

© Copyrights Tzakia.eu. All Rights Reserved